Noen tanker inn i 2018 - Godt nytt år!

Romjulen er tiden for refleksjoner, evalueringer og nye tanker om hva som ligger foran oss. Jeg har tatt en timeout i dag og gjort nettopp det. 2017 har vært et begivenhetsrikt år med mye nytt og spennende, men også en dør som ble lukket. Jeg er takknemlig for alle gode minner og god lærdom med tidligere kollegaer og jeg har allerede har tatt med meg noen på veien videre. Godt oppsummert, 2017 har vært et år med vekst og læring. Jeg er takknemlig for at jeg grep sjansen til å satse på egne bein. Nye dører har åpnet seg og jeg har møtt nye spennende mennesker. Jeg har utfordret sider av meg selv som skapte en seiersdans eller to på mitt flotte kontor på nedre Tinfos. Takk til alle som har heiet på meg og gitt av tiden sin for å lytte til mine videoblogger og skrevet velmenende ord på min facebook side!  

Med full fart inn i 2018, så er det et ord som har festet seg: LYTTE. Jeg vil lytte mer. Virkelig lytte og lære mer! Omgi meg med mennesker som er opptatt av det samme og som har et oppriktig ønske om å strekke seg for å gi sitt beste. Dere som bruker tid sammen med meg eller lytter til meg, så forvent at jeg alltid gir mitt beste og at jeg alltid bryr meg. Jeg vil sette min standard enda høyere i 2018. Kjenne på øyeblikkene som gir rom for læring og refleksjon og inspirasjon til å gi videre. Vekst og læring gir innsikt og visdom. Jeg er sulten på mer visdom. Gjennom å lytte mer, lytte bedre, stille bedre spørsmål og oftere notere verdifull informasjon, så kan jeg umulig feile. 

Richard Branson forteller i sin bok "The Virgin way" - Growing the extra pair of ears. Vi tror vi er gode lyttere, men mange av oss bare hører uten å få med seg halvparten av det som blir sagt fordi vi er for opptatt av hva vi selv tenker og hvordan vi skal formulere neste spørsmål. Å være en god lytter avbryter ikke den som prater, ser ikke på mobilen hvert femte minutt, men holder sitt fokus på personen som taler. En god lytter lytter også etter det som ikke blir sagt, slik at man kan stille gode spørsmål i ettertid og hjelpe seg selv og andre til å forstå bedre.

En leder som bryr seg nok om sine ansatte til å spørre om deres meninger og faktisk tar seg tid til å lytte, er utrolig verdifullt for alle. Hvis det blir gitt rom for å bli sett og hørt i hverdagen, så vil det kunne oppleves som mer verdifullt for den ansatte enn et lønnspålegg. Lederen kan få med seg nyttige råd og verdifull informasjon som kan brukes til å ta gode beslutninger og valg. Ansatte opplever å bli respektert og verdsatt og arbeidsplassen blir mer enn et sted å heve lønnen. Bedrifter som tar seg tid til dette, bygger kultur og en identitet som de ansatte ønsker å være en del av og som skaper gode historier som de villig deler med andre.

Er du en leder som sliter med negativ prat, stort gjennomtrekk og lite lojalt mannskap? Mitt beste råd er å starte med: LYTT til dine ansatte! For hver gang du tør å utfordre med spørsmål og du er modig nok til å lytte, forstå og gjøre noe med det, så vil du få mer tillit og respekt. Behovet for å snakke negativt i korridorene og om bedriften til andre vil avta for hver gang de opplever å bli tatt på alvor. Dere er sammen om utfordringene, dine ansatte bretter opp armene frivillig når det trengs og du vil ikke lenger sitte alene på toppen. Du har blitt oppgradert til lagkaptein.

Ingenting gleder meg mer enn å snakke med ansatte som snakker varmt om arbeidsplassen og lederen sin! Vi tilbringer minst 1/3 del av livet vårt på arbeidsplassen, noen mye mer enn det, så dere som har det godt på jobben; Sørg for at lederen deres får høre om det, slik at han kan fortsette å være en god lytter og legge til rette for god kultur! Jeg for min del, skal bli en enda bedre LYTTER i 2018 og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven!

ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!