Hva driver deg? Beveger du deg til noe eller fra noe?

Mange av oss er ikke klar over hva som faktisk driver oss eller setter spørsmålstegn på hvorfor vi gjør det vi gjør. Vi lar oss lede i ulike retninger og ender opp med å gå i en evig sirkel. "Been here, done that". Noen som kjenner seg igjen? Fordi jeg har jobbet med meg selv i mange år og mine utfordringer, så er jeg oppmerksom på hva som driver meg. Trygghet har vært en stor grunn. Forutsigbarhet er en annen. Det opprettholder min eksistens og jeg har sikkerhet når dette er på plass. Hva var det da som motiverte meg til å forlate en trygg og godt betalt lederjobb? Det er stikk motsatt av trygghet og forutsigbarhet når det gjelder økonomi, og som er en av de viktige grunnpilarene i livet mitt. Var det noe jeg beveget meg fra eller noe jeg beveget meg til? Hva fikk meg til å ta det store hoppet? 

"I have a dream" sa Martin Luther King. Jeg hadde også en drøm, i mange år...og en dag, så skjønte jeg at den drømmen ville kun være en drøm til jeg gikk av med pensjon...hvis jeg ikke tok steget for å virkeliggjøre den. Hvem ville jeg være? Hva ville jeg kunne fortelle meg selv som 70 åring om hvilke spor jeg har satt og ville bli husket for? All etterutdanning, alle seminarene...til ingen nytte. Det var da jeg våknet og bestemte meg. I alle år trodde jeg at jeg var en person som beveget med til noe, at min indre drivkraft var å gå i retning av det jeg ville ha. Jeg skjønner nå at det som tidligere har stoppet meg fra å virkeliggjøre min drøm, var tryggheten og forutsigbarhet og at det jeg har beveget meg fra var usikkerhet, ubehageligheter og uvissheter. Det har vært lett og meningsfylt for meg å lære, utvikle meg og jobbe med å øke bevissthetsnivået. Drømmen om å starte opp som ledercoach og være egen bedriftseier har vært ekte og levende i mange år, men årene gikk og det var kun ennå en drøm.

Ikke lenger, heldigvis! Jeg har gjort drømmen til virkelighet og har valgt det utrygge og usikre. Det er en blanding av skrekkblandet fryd, men jeg angrer ikke en dag på valget. Nå kan jeg bli 70, se meg tilbake og se på alle sporene som jeg gleder meg til å sette!